Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Bygglovavdelningen fortsätter med telefontid och kvällsöppet

Bygglovavdelningen fortsätter med telefontid och kvällsöppet

Rutinen som infördes i våras har varit mycket lyckosam. Därför fortsätter bygglovavdelningen med samma koncept även i höst.

– Förutom att vi har utvärderat telefontiderna har vi under sommaren ringt upp personer som varit i kontakt med oss för att höra deras synpunkter och funderingar. Återkopplingen från våra medborgare är så viktig att vi kommerfortsätta även med detta i höst, säger Charlotta Rasmusson, HR- och administrativ chef.

Mörbylånga kommun konstaterar att de nya rutinerna har förenklat både för dem som behöver komma i kontakt med en bygglovhandläggare och arbetet med att handlägga inkomna ärenden.

– Vi har fått mycket positiv feedback och är jättenöjda med att kunna fortsätta erbjuda den här servicen, säger Marie-Christine Svensson, stadsarkitekt och chef för bygglovavdelningen. Den enda justeringen vi gör är att ha kvällsöppet på torsdagar istället för på måndagar.

När kan man ringa?
Kvällsöppet och telefontiderna börjar gälla från måndagen den 3 september. Det kommer vara kvällsöppet på torsdagar kl. 16.00-18.00. För att underlättaför dem som behöver komma i kontakt med en bygglovhandläggare övriga dagar är det telefontid på måndagar kl. 9-12 samt tisdag-torsdag kl. 10-12. Under telefontiderna finns servicecenter och bygglovhandläggare alltid tillgängliga.

Tips om e-tjänst
Mörbylånga kommun vill även påminna om e-tjänsten Mittbygge, som kommunen är ansluten till. Om man använder e-tjänsten för att göra sin anmälan eller ansökan, kan man följa sitt ärende genom hela handläggningen.

Sidan uppdaterad 30 augusti 2018 Kommentera sidan