Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Bevattningsförbudet upphävs

Bevattningsförbudet upphävs

PRESSMEDDELANDE: Från och med idag, tisdag 2 oktober, upphävs bevattningsförbudet i Mörbylånga kommun.

Kommentera sidan

Din kommentar kommer att skickas till webbredaktionen.

Fält markerade med * måste fyllas i.

JGFV

Från den 2 oktober är det åter igen tillåtet att använda det kommunala vattnet för bevattning i Mörbylånga kommun. På grund av den torra sommaren och den begränsade nederbörden under sensommaren har grundvattennivåerna länge varit låga. Anledningen till att bevattningsförbudet hävs är att ett upphävande inte längre förväntas göra någon risk för kommunens vattentäkter.

Även om vi nu släpper bevattningsförbudet vill vi uppmana alla att fortsätta vara sparsamma med vattnet. Här är några exempel på vad du kan göra:

• Duscha istället för att bada.
  • Undvik att låta kranen i handfatet rinna när du borstar tänderna.
  • Stäng av vattnet i duschen under tiden du tvålar in dig.
  • Undvik att diska för hand under rinnande vatten. Använd i så fall diskbalja.

Tack för hjälpen och fortsätt med dina goda vanor året runt.

Sidan uppdaterad 2 oktober 2018 Kommentera sidan