Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Bevattningsförbudet upphävs

Bevattningsförbudet upphävs

PRESSMEDDELANDE: Från och med idag, fredagen den 30 augusti, upphävs bevattningsförbudet i Mörbylånga kommun.

Kommentera sidan

Din kommentar kommer att skickas till webbredaktionen.

Fält markerade med * måste fyllas i.

PZ7V

​Från den 30 augusti är det återigen tillåtet att använda det kommunala vattnet för bevattning i Mörbylånga kommun. Anledningen till att bevattningsförbudet hävs är att ett upphävande inte längre förväntas göra någon risk för kommunens vattentäkter.

– Dels är turistsäsongen över och vattensituationen ser normal ut för årstiden. Detta sammantaget gör att vi nu kan häva bevattningsförbudet, säger Jens Olsén, VA- och fjärrvärmechef.

Även om vi nu släpper bevattningsförbudet vill vi uppmana alla att fortsätta vara sparsamma med vattnet. Här är några exempel på vad du kan göra:

• Duscha istället för att bada.
  • Undvik att låta kranen i handfatet rinna när du borstar tänderna.
  • Stäng av vattnet i duschen under tiden du tvålar in dig.
  • Undvik att diska för hand under rinnande vatten. Använd i så fall diskbalja.

Tack för hjälpen och fortsätt med dina goda vanor året runt.

Sidan uppdaterad 30 augusti 2019 Kommentera sidan