Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Bevattningsförbud införs i Mörbylånga kommun från 1 maj

Bevattningsförbud införs i Mörbylånga kommun från 1 maj

PRESSMEDDELANDE: Från och med den 1 maj 2019 är det bevattningsförbud i Mörbylånga kommun.

Kommentera sidan

Din kommentar kommer att skickas till webbredaktionen.

Fält markerade med * måste fyllas i.

HE2U

Detta gäller för abonnenter som är kopplade till Mörbylånga kommuns vattenledningsnät, men alla som har enskilda brunnar uppmanas också att spara på vattnet. Alla droppar räknas då vårt grundvatten är vårt gemensamma.

– Eftersom vi inte vet hur nederbörden blir framöver behöver vi agera för att förebygga brist på dricksvatten. Därför har Mörbylånga kommun beslutat att införa bevattningsförbud, säger Jens Olsén, VA-chef.

Bevattningsförbudet innebär att det inte är tillåtet att använda kommunalt vatten för:

• att vattna gräsmattor, fotbollsplaner, tennisplaner och liknande med spridare eller slang (det är tillåtet att vattna i växthus och trädgårdsodlingar)
  • att fylla eller byta ut vatten i pooler där volymen är mer än 3 kubikmeter
  • att tvätta bilen hemma med slang.

Hur länge gäller bevattningsförbudet?

Bevattningsförbudet gäller från 1 maj 2019 och tills vidare. Vi meddelar på vår webbplats www.morbylanga.se, vår Facebooksida "Mörbylånga kommun" och i media/lokalpress när vi häver eller ändrar bevattningsförbudet.

Vi ber allmänheten att vara återhållsam med vattenanvändningen på de sätt man kan utifrån våra enkla spartips. Små förändringar i vardagen är betydelsefulla och gör att vi bättre klarar en längre tids torka.

För mer information:

Frågor och svar om bevattningsförbudet

Så kan du spara vatten

Sidan uppdaterad 24 april 2019 Kommentera sidan