Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Besökssuccé för Eketorps borg

Besökssuccé för Eketorps borg

PRESSMEDDELANDE: Fler besökare än väntat har tagit sig till Eketorps borg och söndagen blev en stor besökssuccé.

Den 11 maj slog Eketorps borg upp portarna för besökare sedan Mörbylånga kommun tog över driften den 1 april 2019. Den första tiden har borgen lockat fler besökare än förväntat.

Under de första månaderna i Mörbylånga kommuns regi har borgen lockat fler besökare än förväntat.

Tisdagen den 9 juli blev en stor besökssuccé.

- Igår kom det över 1000 besökare och så många har vi inte haft under en och samma dag tidigare under säsongen. Det värmer, säger Ann Willsund, kommundirektör.

Borgchefen Stefan Ahlgren tror att kombinationen av olika aktiviteter är en framgångsfaktor.

- Det känns som att vi har träffat rätt. Vi erbjuder guidningar av borgens historia i kombination med riktade aktiviteter mot barn. Dessutom finns det idag möjlighet att ta en god fika, det har det inte gjort tidigare, säger han.

- Vi har en fantastisk skicklig personalstyrka som ser till att göra upplevelsen unik för alla våra besökare, fortsätter Stefan Ahlgren.

Eketorps borg erbjuder aktiviteter varje dag fram till den 18 augusti. Därefter fortsätter borgen att vara öppen för besökare även under helgerna fram till slutet av september.

Sidan uppdaterad 10 juli 2019 Kommentera sidan