Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Arbetskläder till kommunens förskolepersonal
Johan Bergman, Emma Nilsson, Cecilia Elfving och Nancy Nilsson.

Arbetskläder till kommunens förskolepersonal

PRESSMEDDELANDE: Till 2018 års budget fick barn- och ungdomsverksamheten i kommunen ett efterlängtat tillskott från politiken för att genomföra en satsning på ändamålsenliga arbetskläder till förskolepersonalen i Mörbylånga kommun.

Under hösten har projektet sjösatts och syftet är att personalens slitage på privata kläder ska minska.

– Alla tillsvidareanställda har nu fått kläder och det som händer härnäst är att alla nyanställda tillsvidare och långtidsvikarier kommer få beställa kläder. Vi ska också undersöka om budgeten tillåter ytterligare två t-shirts per person, säger David Idermark, verksamhetschef, barn och ungdom, i Mörbylånga kommun.

Förskolechefen Helén Eriksson menar att satsningen är en starkt personalfrämjande åtgärd.

– Det har tagits emot väldigt bra av personalen och nu har samtliga tillsvidareanställda fått utejacka, utebyxa, innebyxa, t-shirt och huvtröja, säger hon.

Cecilia Elfving arbetar på förskolan Solvändan i Mörbylånga.

– Ändamålsenliga arbetskläder har efterfrågats eftersom vi är ute i alla väder, vilket sliter mycket på kläderna. Man behöver bra kläder som man kan skita ner, vilket vi har fått nu. Det känns väldigt positivt, och ytterplaggen är det allra bästa. Kläderna underlättar vårt arbete, säger hon och får medhåll av kollegorna Nancy Nilsson, Emma Nilsson och Johan Bergman.

David Idermark:

– Kommande år har vi fått pengar för nyinköp och utbyte av kläder. Vi kommer även undersöka behovet av ytterligare plagg och eventuellt göra engångssatsningar på olika personalgrupper med exempelvis pikétröja för att kunna vara enhetligt klädda vid olika aktiviteter, som till exempel vid föräldramöten.

Sidan uppdaterad 24 september 2018 Kommentera sidan