Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Anbudsöppning för ny 7-9-skola i Färjestaden

Anbudsöppning för ny 7-9-skola i Färjestaden

I mitten av juni gjorde Mörbylånga kommun ett nytt upphandlingsunderlag avseende uppförandet av en ny 7-9-skola i Färjestaden. Söndagen den 26 augusti var sista anbudsdagen och under måndagsförmiddagen den 27 augusti har en anbudsöppning ägt rum på kommunhuset i Mörbylånga. Nu ska man arbeta vidare mot ett tilldelningsbeslut.

– Vi kommer vara oerhört noggranna i den här processen. Därför kan vi inte säga exakt när tilldelningsbeslut sker, säger Bengt Johansson, mark- och exploateringschef i Mörbylånga kommun.

– Äntligen närmar vi oss den sista pusselbiten mot en ny högstadieskola i Färjestaden. Vi ser fram emot att bygga en modern skola för våra ungdomar, säger Henrik Yngvesson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Upphandlingen avser uppförande av skolbyggnad som kommunen ska hyra. Hyreskontraktet kommer att löpa under 20 år. Skolan ska vara avsedd för totalt ca 360 elever och planeras öppna till höstterminen 2020.

Information om skolan
Skolbyggnaden kommer att utgöras av en souterrängbyggnad med totalt tre våningsplan. I souterrängvåningen ska det finnas storkök och matsal samt utrymme för skolcafeteria, fritidsgård, musikskola, hemkunskap m.fl.funktioner. I våningarna ovanför ska det bli fyra arenorna för undervisning, varav en kreativ arena för slöjd, bild, labbsalar och andra estetiska och kreativa ämnen. Det kommer även finnas utrymme för bibliotek, studieytor och kommunikationer. På samtliga plan ska det finnas funktioner för administrativ personal samt stödfunktioner för eleverna.

Sidan uppdaterad 27 augusti 2018 Kommentera sidan