Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Äldreveckan sätter guldkant på tillvaron

Äldreveckan sätter guldkant på tillvaron

PRESSMEDDELANDE: Mellan 20-24 maj arrangeras Äldreveckan 2019 i Mörbylånga kommun. En vecka fylld av aktiviteter och underhållning.

Äldreveckan rivstartar måndagen den 20 maj med invigning av Rönningegårdens dansbana samt underhållning av komikern Babben Larsson (bilden) i Skansenskolans aula.

Samtliga aktiviteter under veckan är kostnadsfria. Däremot behöver man anmäla sig till Babben Larssons show och till dans- och musikkvällen torsdagen den 23 maj tillsammans med Annika Lennartssons dansbandsorkester i Ladan i Färjestaden. Anmälan till dessa aktiviteter sker antingen via ett webbformulär på Mörbylånga kommuns webbplats som du hittar här eller på telefon till kommunens servicecenter (0485-470 00).

– Vi vill vara med och skapa nya mötesplatser och inspirera våra äldre till aktiviteter som bidrar till glädje och välmående. Helt enkelt sätta guldkant på tillvaron, säger Linn Bergsten Ahrens, folkhälsosamordnare i Mörbylånga kommun.

Programpunkterna under Äldreveckan står Mörbylånga kommun, föreningar och andra verksamheter för. Företagare, privatpersoner och andra stödjer på olika sätt arrangemanget och ger en hjälpande hand att sprida programbladet.

Som avslutning på veckan kommer en trerätters-meny att serveras på kommunens äldreboenden och på träffpunkterna.

Aktiviteterna under Äldreveckan har ingen åldersgräns.

Du hittar hela programmet för Äldreveckan 2019 här.

Sidan uppdaterad 8 maj 2019 Kommentera sidan