Du är här: Start/Kommun & Politik/Press och kommunikation/Pressmeddelanden/25 år i kommunen. Det ska firas!

25 år i kommunen. Det ska firas!

PRESSMEDDELANDE: Det är inte var dag man får fira 25 år. Men igår kväll var det dags. Då hyllade politiker och chefer 16 medarbetare som varit anställda hela 25 år i Mörbylånga kommun.

En kommun existerar varken utan sina invånare eller sina medarbetare. De cirka 1 200 medarbetarna i Mörbylånga kommun har stor del i att invånarna trivs och stannar kvar och även lockar nya invånare att flytta till kommunen. Att Mörbylånga kommun växer mest procentuellt sett i Kalmar län, talar sitt tydliga språk.

I tisdags kväll var det dags att uppvakta några av kommunens duktiga medarbetare som varit i tjänst i kommunen i hela 25 år. 16 medarbetare bjöds in till uppvaktning med middag och blommor på hotell och restaurang Magasin 1 i Mörbylånga.

På grund av restriktionerna kring pandemin har den här uppvaktningen fått vänta på sig varför 25 –åringar från både 2020 och 2021 var inbjudna.

- Att det redan har gått 25 år fattar jag inte riktigt. Jag hittade rätt yrke med en gång och får man jobb inom skolan i Mörbylånga kommun har man roligt. Då blir man kvar, sa Elisabeth Franzén, en av 25-åringarna.

Matilda Wärenfalk som är kommunalråd i Mörbylånga kommun, ser uppvaktningen av 25-åringar som ett hedersuppdrag:

- Kommunens medarbetare gör ett otroligt arbete. Att arbeta så länge hos en och samma arbetsgivare och att den arbetsgivaren är vår kommun vill vi verkligen uppmärksamma. Alla dessa har gjort så mycket för vår kommun! Tack!

Kommunfullmäktiges ordförande Kjell Magnusson ville också vara med och tacka:

- 25 år som anställd i kommunen är imponerande. Vi är så tacksamma och glada för alla medarbetare som gör så mycket för våra invånare.

Bildtext:
Kommunalråd Matilda Wärenfalk (tv) och kommunfullmäktiges ordförande Kjell Magnusson (th) var på plats och hyllade Mörbylånga kommuns 25-åringar:
Fr vä
Anneli Petersson (utbildning), Marie Danielsson (social omsorg), Eva Mobaeck (social omsorg), Anna Hörlin (social omsorg), Linda Jaensson (utbildning), Christina Gustafsson (utbildning), Karolin Elfving (samhällsbyggnad), Barbro Lang Arvidsson (utbildning), Martina Rudestig (utbildning), Elisabeth Franzén (utbildning) och Gunilla Sannestam (utbildning).
Hyllade på distans blev:
Carina Åkesson (utbildning), Jonas Jansson (samhällsbyggnad) och Anna Danielsson och Britt-Marie Danielsson från social omsorg.

Kontakt och mer information
Ann Willsund, kommundirektör Mörbylånga kommun