Till innehåll på sidan

Näringslivsdagen 2024

Nu är vi 130 anmälda till Näringslivsdagen 2024, det ska blir superkul att ses! Anmälan är nu stängd, skulle du mot förmodan ha missat att anmäla dig så kan du få en köplats genom att skicka en epost till naringsliv@morbylanga.se.

Det kommer att bli en nyttig och underhållande eftermiddag, med flera intressanta talare och goda möjligheter till nätverkande med såväl kommunala tjänstepersoner som företagarkollegor. Förra året var vi över 120 företagare på plats och medelbetyget för dagen var 4,7 av 5 möjliga.

Vi ses klockan 13:00 på Hotel Skansen i Färjestaden. Dagen avslutas med 2-rätters middag och härligt barhäng tillsammans.

Näringslivsdagen är helt kostnadsfri.

Skulle du få förhinder vill vi att du försöker hitta en ersättare i första hand och i andra hand höra av dig till naringsliv@morbylanga.se så tidigt som möjligt.

Program

Programmet för Näringslivsdagen kommer att uppdateras allt eftersom.

13.00 – Inledning

Moderatorer: Peter Marklund, näringslivschef i Mörbylånga kommun och AnnaSara Nilsson, näringslivsutvecklare i Mörbylånga kommun.

Vi presenterar alla tjänstepersoner inom kommunen som du kan ha nytta av i ditt företagande och som kommer att finns på plats under hela dagen. Ett utmärkt tillfälle för spännande samtal och nätverkande!

Jimmi Olsson från Svenskt Näringsliv
Vad kännetecknar ett bra företagsklimat?
Hur står sig näringslivet i Mörbylånga kommun?Jimmi kommer guida er genom dagens företagsklimat här men också i jämförelse med resten av länet och Sverige.
en mörkhårig man i kostym
Cecilia Karlsson Olsson, Lantbrukare
Möt Cilla som arbetar som lantbrukare i Lunda. Hur är det att vara lantbrukare med dagens digitala möjligheter?
Vad betyder robotens intåg i ladugården?
Kvinnlig lantbrukare framför mjölkroboten
Camilla Thure, Beredskapssamordnare
Mörbylånga kommuns försörjningsbalans, vad är det?Camilla har tillsammans med Hushållningssällskapet tagit fram en försörjningsbalans som visar hur väl Mörbylånga kommun kommer att klara sig vid en eventuell kris vad gäller tillgången till mat.
kvinna i solen
Jonas Fryklund från Svenskt näringsliv
Vad kan företagen förvänta sig av den kommande tiden?
Hur utvecklas ekonomin och politiken?
Vilka förändringar påverkar företagen i år och framåt?Jonas har kolla på vilka lagar och regler som är på ingång och kan påverka dig som företagare.
En man i kostym
Johan Rustan, VD på Besöksnäring Öland AB
Båda kommunerna på Öland har bestämt sig för att gemensamt satsa på besöksnäringen och fr.o.m. januari 2024 startar kommunerna ett nytt gemensamt bolag.Johan har de senaste 23 år arbetat inom besöksnäringen i Linköping och Visit Linköping. Johans erfarenheter tillsammans med nuvarande medarbetare- och näringsidkares erfarenheter, blir en bra grund för Ölands fortsatta gemensamma utveckling inom besöksnäringen.
En man i mörkblå tröja och blond hår.

 

17.00 – Avslutning, middag och barhäng

Dagen avslutas med 2-rätters middag och barhäng.

Anmälan

Vill du veta mer?

Om du har några frågor om Näringslivsdagen 2024, eller hur vi arbetar med näringslivsfrågor generellt, kontakta gärna vår näringslivsavdelning.

Peter Marklund, Näringslivschef

Anna-Sara Nilsson, Näringslivsutvecklare

Kontakta oss

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till servicecenter.

Stängt
Senast uppdaterad: 2024-01-18 Publicerad: 2023-10-31 Informationsägare: Hållbar utveckling
Gå till topp