Appen BetterPoints

Kommunen uppmuntrar fler till hållbara resval genom appen BetterPoints och riktar sig till både privatpersoner, arbetsgivare och företag i Mörbylånga kommun. Resor med cykel, gång, kollektivtrafik eller samåkning inom, till eller från kommunen samlar poäng i appen som sedan går att byta mot lokala erbjudanden.

Många vill resa mer klimatsmart men det kan vara svårt att komma igång. Livspusslet ska gå ihop och gamla vanor kan vara svåra att ändra. Vi hoppas att appen BetterPoints ska bidra till att peppa användare att testa och hålla i nya resvanor.

BetterPoints

Appen BetterPoints är gratis att ladda ner och loggar automatiskt resor med cykel, gång och kollektivtrafik till och från Kalmar. Resor med cykel, gång, kollektivtrafik eller samåkning inom, till eller från kommunen loggas i appen BetterPoints och omvandlas till poäng som sen kan bytas in mot lokala erbjudanden av produkter och tjänster eller skänkas till välgörenhet.

Appen BetterPoints laddas ner via App Store eller Google Play Butik. Läs mer om hur appen funkar här

Arbetsgivare

Tanken är att kollegor på arbetsplatser ska skapa lag och gå med i arbetsgivarutmaningen och tävla mot andra organisationer.

Anta utmaningen; för ett hälsosamt och hållbart Mörbylånga – ditt resval räknas! Läs mer här och registera ditt arbetslag

Bli partner

Du som vill vara med och bidra med erbjudanden i appen kan enkelt bli partner. Du väljer själv vad som passar din verksamhet att erbjuda användarna, till vilket värde och under vilken period erbjudandena ska gälla. Som partner syns du i appen, på vår webbplats och i vår marknadsföring. Du kan också använda appen för att marknadsföra ett erbjudande i samband med en aktivitet, till exempel "Idag firar vi 5 år. Cykla in till oss och få en kaffe". Det är kostnadsfritt att vara med som partner.

Är du intresserad av att veta mer om appen eller vill veta mer vad det innebär att vara partner i appen? Läs mer här

Om projektet Hållbara resval

Hållbara resval är ett samverkansprojekt mellan Mörbylånga kommun, Kalmar kommun, Kalmarhem och Linnéuniversitetet. Genom kommunikation, tävlingar och lokala erbjudanden från företag i kommunerna arbetar vi med beteende och attitydförändringar för att främja hållbara resvanor. Målet är att öka andelen resor med cykel, gång, kollektivtrafik och samåkning till och från Mörbylånga kommun och inom Kalmar län.

Sidan uppdaterad 30 december 2022 Kommentera sidan