Earth hour 2017 med en återblick

På lördag släcker vi för klimatets skull men arbetet med miljö-, klimat- och energifrågor pågår hela året. Mörbylånga kommun inbjuder dig att delta i manifestationen och hoppas att du blir inspirerad att leva klimatsmart hela året.

Världsnaturfondens logotyp för Earth Hour

På lördag den 25 mars, kl 20.30 – 21.30 är det återigen dags för Earth Hour eller Jordens timme, en global miljömanifestation från WWF (Världsnaturfonden) för att visa engagemang och åtgärder för att stoppa klimatförändringarna.

Mörbylånga kommun uppmärksammar Earth Hour genom att släcka gatubelysningen i Färjestadens hamn och genom att uppmana alla att delta i omställningen till ett grönare skönare samhälle.

Självklart arbetar Mörbylånga kommun med hållbar utveckling hela året, under 2016 har vi bland annat gjort detta:

  • Fått till stånd Ölands första biogasmack – snart kan vi tanka riktigt miljövänligt på ön!
  • Satt upp en solcellsanläggning på Triberga vattenverk – och solenergin ska vi fortsätta att bygga ut under kommande år.
  • Skaffat 24 elbilar till kommunens fordonsflotta – de minskar våra koldioxidutsläpp med 53 ton.
  • Utökat kollektivtrafiken mellan Skogsby och Vickleby – att resa tillsammans i buss är mer klimatsmart än att köra bil. Såvida du inte kör el– eller gasbil förstås.
  • Byggt ut vatten- och avloppsnätet till Bostorp, Tävelsrum, Bröttorp och Norra Möckleby – att rena avlopp i reningsverk är bäst för miljön och hjälper till att skydda vårt vatten och våra stränder.
  • Gjort tillsyn hos 339 verksamheter i kommunen och gett råd och tips om hur de kan bedriva sina verksamheter mer skonsamt mot miljön.
  • Minskat energiförbrukningen i kommunhuset och i Gula Villan med drygt 10 % enbart genom beteendeförändringar – kan vi kan du!

Värm upp inför Earth Hour genom att prata klimat med oss. Delta i manifestationen och få inspiration till klimatsmarta val under hela året. Välkomna till Köpstaden onsdag den 22 mars mellan klockan 14 och 17. På plats träffar du kommunens energiteam.

Sidan uppdaterad 21 mars 2017 Kommentera sidan