Till innehåll på sidan
Två tjejer springer alzheimerloppet med lila tröjor.
Stöd och omsorg
Äppelvägen, Färjestaden

Alzheimerloppet!

Delta i Alzheimerloppet! -Var med i kampen mot Alzheimers sjukdom

När?

Torsdagen den 23 maj klockan 18.00

Var?

Start och mål framför Äppelvägens äldreboende i Färjestaden

Hur?

Det finns två slingor, 2 km och 5 km. Tidtagning för den som vill annars får du springa eller promenera i din egen takt.

Anmäl dig på plats vid loppet eller innan via vår QR-kod, där du tryggt kan betala din plats.
Anmälningsavgiften är 250 kr för att delta i Alzheimerloppet och då får du en tröja. Det finns även möjlighet att delta och ge en gåva på valfritt belopp om du inte har råd med 250 kr.

Vid frågor, kontakta Katarina Westerlund 010-35 474 14 eller Sofie ”Fia” Skånberg 010-35 473 65.

Efter loppet har vi utlottning av fina priser för deltagare i Alzheimerloppet.

Swish-ruta med QR-kod

Bakgrund

Alzheimerloppet anordnas av Alzheimerfonden för att öka uppmärksamheten kring Alzheimers sjukdom och för att samla in pengar till forskningen. Bara i Sverige är cirka 160 000 människor drabbade av någon form av demenssjukdom. I takt med att vi lever längre kommer antalet personer med demensdiagnos att öka i en rasande fart. Alzheimerfonden har satsat på motion och koordination för bättre hälsa – och inte minst för hjärnan. Anmäl dig till loppet så sprider vi budskapet tillsammans om Alzheimers sjukdom och samlar in pengar till forskningen.

Digitala Alzheimerloppet

Alzheimerloppet har funnits sedan 2015 och sedan coronapandemin finns det möjlighet att delta digitalt. Vi vill att alla ska kunna delta, oavsett vart du bor eller vilken dag eller tid som passar just dig. Alla kan vara med och göra en pulshöjande aktivitet (gå, springa, cykla, simma eller liknande) mellan den 23-26 maj och bidra till alzheimerforskningen. Anmälningsavgiften för digitala Alzheimerloppet är 250 kronor och om du anmäler dig senast 1 maj garanterar de (Alzheimerfonden) att du får en keps skickad hem till dig.

https://www.alzheimerfonden.se

Senast uppdaterad: 2024-05-15 Publicerad: 2024-04-26
Gå till topp