Du är här: Start/Start/Nyheter/KS-presidiet gick över gatan

KS-presidiet gick över gatan

Torsdag och nytt besök hos ett av kommunens företag. Denna gång en kortare promenad från kommunhuset, till Mörbylånga Elservice AB, eller MESAB, som de flesta känner dem som, där Pernilla Gunnersten tog emot.

Företaget har vuxit rekordartat det senaste året. Man har gått från 16 till 24 anställda sedan 2018. Pernilla har tacklat kompetensförsörjningsutmaningen som många företag står inför idag genom att frångå de traditionella vägarna och arbeta mer innovativt och riktat, med ett mycket lyckat resultat.

Sedan fastigheten i Mörbylånga införskaffades, för nio år sedan, har en ständig utveckling pågått. Företaget startades 1989 av Birger Johansson och genomgick för några år sedan generationsskifte till sonen Ulrik (tillika Pernillas sambo). I januari 2018 utökades verksamheten såväl med ett kontor i Färjestaden, som med ett måleri vägg i vägg med hemmabasen i Mörbylånga, och om Pernilla får bestämma är det inte slut ännu.

Under besöket fick vi lära oss mycket om branschen (endast 3 procent av de utbildade elektrikerna är kvinnor), olika värmesystem och att det finns specialinriktningar även inom elektrikeryrket. Det är ingen tvekan om att MESAB brinner lika mycket för att utveckla Mörbylånga som för sin egen utveckling.

Vi tackar för ett mycket lärorikt besök

På bilden ovan, från vänster: Anna-Kajsa Arnesson (C), kommunstyrelsens vice ordförande, Anna Gustafsson, samordnare på arbetsmarknads- och integrationsenheten, Henrik Yngvesson (M), kommunstyrelsens andre vice ordförande, Pernilla Gunnersten, MESAB, Susanne Bredesjö Budge, näringslivsutvecklare, Matilda Wärenfalk (S), kommunstyrelsens ordförande och Ann Willsund, kommundirektör.

Sidan uppdaterad 1 november 2019 Kommentera sidan