Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Skolrestaurang öppnar upp för pensionärer

Skolrestaurang öppnar upp för pensionärer

PRESSMEDDELANDE: Under vecka 42 och 43 (14 oktober – 25 oktober) kommer matsalen på Färjestadens skola att öppna upp för lunchservering för pensionärer.

Det som kommer ingå är dagens skollunch, salladsbord, mjölk eller vatten som dryck samt kaffe på maten. Serveringen kommer vara öppen för drop-in mellan klockan 12.00 och 12.30 de aktuella vardagarna.

– Gästerna kommer få hämta maten på samma sätt som barnen gör, och disken lämnas på avsedd plats, säger Ricard Stolpe, biträdande kostchef.

Dagens lunch kommer kosta 65 kronor och betalning kommer ske på plats via swish. Man kan även köpa ett häfte med tio stycken lunchkuponger och dessa kostar 600 kronor. Lunchkupongerna kommer man kunna köpa på skolexpeditionen på Färjestadens skola.

– Vi inom kosten ser bara positivt på detta, då vi vet att samvaron vid måltider är viktig. De som provat innan har fått en positiv effekt på matsalsmiljön, när man blandar unga och äldre, säger Ricard Stolpe.

De aktuella veckorna med öppen skolrestaurang för pensionärer är ett test för att se om intresset finns, som sedan kommer utvärderas.

Sidan uppdaterad 4 oktober 2019 Kommentera sidan