Du är här: Start/Start/Nyheter/Välkommen till skolstart!

Välkommen till skolstart!

Tisdagen den 18 augusti startar skolorna igen efter ett långt sommarlov. Vi hälsar alla elever välkomna till ett nytt läsår!

I samband med skolstarten är det viktigt att vi anstänger oss, behåller våra goda vanor och gör allt vi kan för varandra för att tillsammans hjälpas åt att minska risken för ökad spridning av coronaviruset. De åtgärder kommunen har vidtagit för att minska risken för smittspridning fortsätter även nu efter sommarlovet. 

Generella råd från svenska myndigheter som gäller även i skolan:

  • Håll avstånd.
  • Tänk på hur du hälsar.
  • Hosta eller nys i armvecket.
  • Tvätta händerna ofta och noggrant med tvål och vatten.
  • Undvik att röra ögon, näsa och mun.
  • Stanna hemma vid minsta symptom som feber, halsont och snuva.

Mörbylånga kommun fortsätter att följa Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer och är i beredskap att ta nya beslut vid förändrade omständigheter. Håll dig uppdaterad med den senaste informationen genom kommunens webbplats eller kommunens Facebook-konto. Information som berör skolorna publiceras även via skolportalen Schoolsoft

Skolstartstider

Alunskolan, kl. 08:00
Skansenskolan F-6, kl. 08:20
Skansenskolan 7-9, kl. 08:30
Smaragdskolan, kl. 08:10
Färjestadens skola, kl. 08:10
Torslunda skola, kl. 08:00
Gårdby skola, kl. 08:00
Glömminge skola, kl. 08:00

Sluttid för dagen varierar mellan skolorna och klasserna.

Skolskjuts

Information om hur du ansöker om skolskjuts, vilka regler som gäller, turlistor och kartor för skolskjutslinjer samt kontaktuppgifter finns på Mörbylånga kommuns webbplats.

Första turen till skolan på skolstartsdagen kan alla elever som ska åka buss, åka med bussen till skolan utan att behöva visa ett busskort.

Under första skoldagen får eleverna sitt busskort och ett personligt elevkort där hållplats, tid då bussen hämtar på morgonen och när bussen lämnar på eftermiddagen, står angivet för hela veckan.

Kalmar länstrafik förstärker med fler fordon på några skolskjutslinjer. För att förhindra trängsel på bussarna och minska risken för smittspridning är det viktigt att du åker den turen som du är tilldelad. 

Framdörrarna kommer att vara stängda på bussar som har två eller fler dörrar. 

Sidan uppdaterad 14 augusti 2020 Kommentera sidan