Du är här: Start/Start/Nyheter/Försäljning av mark till nya bostäder i Färjestaden

Försäljning av mark till nya bostäder i Färjestaden

Kommunstyrelsen i Mörbylånga kommun har godkänt försäljning av flera fastigheter i Björnhovda till BoKlok Mark och Exploatering AB.

Kommunstyrelsen i Mörbylånga kommun har godkänt försäljning av flera fastigheter i Björnhovda till BoKlok Mark och Exploatering AB.

Försäljningen möjliggör byggande av 70-90 boendeenheter, 50-60 bostadsrättslägenheter och 20-30 radhus. Områdenas storlek är totalt cirka 20 000 kvadratmeter. Efterfrågan på boende i Färjestaden är stor, vilket är positivt för kommunen. Det finns villatomter ute till försäljning, men det finns ett behov av fler lägenheter och radhus.

– Vi är glada över avtalen med BoKlok. Det här gynnar både de som vill flytta till kommunen och de villaägare som vill byta till ett mindre och mer lättskött boende. Intresset för de BoKlok-lägenheter som just nu håller på att byggas vid Äppelvägen, och där det är inflyttning i mars, har varit väldigt stort, säger Bengt Johansson, mark- och exploateringschef.

Detaljplaner över områdena ska nu tas fram, något som tar minst ett år. När detaljplanerna vunnit laga kraft kan försäljningen starta. Om allt går som beräknat börjar den första etappen att byggas om cirka ett och ett halvt till två år. Byggnationen bedöms göras i flera etapper beroende på intresset för bostäderna, och beräknas vara färdig om cirka fem år.

Sidan uppdaterad 1 mars 2016 Kommentera sidan