Du är här: Start/Barn & Utbildning/Kulturskola

Välkommen till Kulturskolan

Kulturskolan är till för barn och ungdomar som vill lära sig spela, sjunga eller dansa. Här kan du också lära dig musikproduktion eller att göra film.

Kommentera sidan

Din kommentar kommer att skickas till webbredaktionen.

Fält markerade med * måste fyllas i.

WQJX
 

Huvuddelen av vår verksamhet bedrivs på Zokker (Mörbylånga) och Lågan (Färjestaden) men även på de flesta skolorna.

Kulturskolans mål är att väcka intresse för olika kulturella uttrycksformer och ge eleverna vägledning inom olika genrer för att hitta sin egen. Vi gör minst 35 publika arrangemang varje år där eleverna får en chans att stå på scen både som solist och i grupp och därmed glädja både sig själva och andra genom att delta i kommunens musikliv.

Chansen att få träna och framträda i grupp erbjuds i form av kulturskolans:

  • Kör
  • Stråkensemble
  • Världsmusikorkester
  • Rockband
  • Dansgrupper
  • Musikalgrupp
  • Teatergrupp
  • Föräldrakör

Eleverna får tillfällen att uppträda vid de musikcaféer, skolkonserter och spelningar på fritidsgårdarna som anordnas under terminens gång, då vi hoppas att föräldrar, släkt och vänner kommer och besöker oss. Vi uppträder också med dans vid olika tillfällen och på våren gör vi en större dansuppvisning i Skansenskolans aula.

Kulturskolan följer skolans läsår vad gäller terminstider och studiedagar.

Drama! 

Välkommen till en ny termin med möjlighet att gå på Teater med dramapedagog Emma Lindeborg. 
Vi börjar med att lära känna varandra genom olika drama övningar. Vi tränar samarbete, koncentration, avspänning, fantasi, kreativitet. Vi gör teaterlekar och övar upp röst och kropp. Vi lär oss hur man kan bygga upp en scen med improvisation. Vi gör en egen teaterföreställning.

Skogsby tisdagar 18.00-19.00

Bild och form!

Eva Matthis undervisar i ämnet Bild & Form och det finns platser kvar för anmälan. Färg, måleri, tusch, kol, lera, gips, skrot och strandfynd. Du lär dig hur olika material fungerar och att använda dem till det du vill skapa. Lektioner ges på Kamerala villan, Mörbylånga och på Färjestadens skola.

Mer information finns på kulturskolans facebooksida, Kulturskolan Mörbylånga.

Sidan granskad 16 november 2017 Kommentera sidan