Du är här: Start/Barn & Utbildning/Förskola, barnomsorg/Öppen förskola

Öppna förskolan Safiren

På familjecentralen i Färjestaden finns en öppen förskola för föräldrar i hela Mörbylånga kommun. Här erbjuds du som har barn stöd i din föräldraroll av förskollärare. Vi samverkar också med barnhälsovården, mödrahälsovården och socialtjänsten.

Öppna förskolan är en mötesplats för vuxna och barn och erbjuder pedagogisk verksamhet för alla åldrar. Här kan du leka och skapa tillsammans med ditt barn. Tillsammans utformar vi en rolig och stimulerande plats där barn får upptäcka sin nyfikenhet och lust att lära.

Du får träffa andra vuxna med möjlighet att skapa kontakt och gemenskap. Det finns alltid möjlighet till en kopp kaffe eller te, ibland finns något tilltugg, allt till självkostnadspriser.

Det är endast till babymassagen som det är föranmälan, annars kommer du och går som det passar dig under våra öppettider.

Höstens verksamhet och öppettider

Från och med vecka 19 har öppna förskolan Safiren varit stängd på grund av smittspridningen av coronaviruset. Från och med vecka 34 öppnar vi upp igen men anpassar verksamheten utifrån lokaler och myndigehternas rekommendationer.

Här är några viktiga saker som du behöver känna till och förhålla dig till när du besöker oss.

  • Besök inte öppna förskolan om du eller ditt barn uppvisar symtom som snuva, hosta eller feber. Är ni sjuka får ni stanna hemma tills ni varit symptomfria i två dagar. Detta gäller både för inomhus- och utomhusaktivieter.
  • Tänk på att hålla god hygien. Tvätta dina och ditt barns händer med tvål noga och ofta.
  • Håll ett omtänksamt avstånd till varandra.
  • Antalet barn och vuxna som vi kan besöka oss vid samma tillfälle är begränsat.

Om är det fullt när du kommer ber vi dig att återkomma senare eller en annan dag. Om antalet besökare skulle öka mot vad vi sett under våren kan det bli aktuellt med anmälan till våra aktiviteter.

Schema från och med 14 september

Måndag

Öppna förskolan är i Mörbylånga

09.00-12.00 Pytte-träff (Biblioteket)
13.00-15.00 Se sociala medier för mer information (Instagram: oppna_forskolan_safiren, Facebook: @oppnaforskolanSafiren)

Tisdag

08.30-12.00 Pytte-träff med babyrytmik (Färjestaden)
13.00-15.00 Babyträff, 0-8 månader (Färjestaden)

Onsdag

Babymassage (föranmälan, begränsat antal platser), Färjestaden

Torsdag

08.30-12.00 Pytte-träff med miniateljé (Färjestaden)
13.00-15.00 Babygrupp (föranmälan, begränsat antal platser) 

Fredag

09.00-11.30 Skogsträff (Slingan, Grövlegatan, Färjestaden)

Sidan uppdaterad 11 september 2020 Kommentera sidan