Du är här: Start/Barn & Utbildning/Förskola, barnomsorg/E-tjänst förskola/familjedaghem

E-tjänst förskola/familjedaghem

E-tjänsten för förskola och familjedaghem (pedagogisk omsorg) är kommunens självservice/e-tjänst där du själv kan sköta dina ärenden kring dina barns placeringar i förskola och på familjedaghem.

E-tjänsten kommer du åt via e-legitimation

När du har fått en plats för ditt barn kan du logga in mot e-tjänsten från din dator, mobiltelefon eller surfplatta. Du kan ändra dina kontaktuppgifter, fylla i schema, söka omplacering/ny placering för syskon, ändra inkomstuppgift och säga upp platsen.

Prata alltid med personalen om du lämnar in ett nytt schema med kort varsel.
Det går att lämna nytt schema senast tre dagar innan det ska börja gälla. Om du har gjort ditt schema i e-tjänsten så ska du inte lämna någon schemablankett.

Informationslänkar
Följande länkar gjordes vid starten av e-tjänsten 2014 men det mesta gäller fortfarande. Hösten 2016 uppdaterades dock tjänsten samtidigt som den bytte namn till "LifeCare planering förskola och fritidshem".

Problem med att logga in?
Först kontrollerar du så att ditt BankID fungerar med andra tjänster. När du vet att ditt BankID är OK så beror det ofta på Webbläsarinställningarna om det inte fungerar som det ska. Detta med webbläsare, och alla deras versioner, är inte lätt. Här bifogas ett par "lathundar" som vi hoppas du kan ha nytta av. Informationen är gjord av Tieto om edWise som är ett annat av våra system som bygger på ProCapita liksom e-tjänst förskola gör.

Sidan uppdaterad 8 juli 2019 Kommentera sidan