Du är här: Start/Barn & Utbildning/Grundskola/edWise - Vår lärplattform

edWise fasas ut

Mörbylånga kommun kommer från och med hösten 2019 att byta ut systemet edWise mot systemet SchoolSoft. Mer information kring SchoolSoft finns att läsa under fliken "SchoolSoft – Vår skolportal".

Inför första utvecklingssamtalet i augusti/september 2019 kan du som vårdnadshavare fortfarande logga in med BankID i edWise för att se ditt barns omdömen från läsår 18/19. Omdömena är öppna för läsning från och med den 20 augusti.


edWise - Lärplattform

Elevregistret används för kommunens elev- och betygsadministration och innehåller elevens namn, adress, telefonnummer och personnummer samt föräldrarnas namn, adress och telefonnummer såväl hem som till arbetsplats.

Inloggning för vårdnadshavare via BankID eller Mobilt BankID

Nu stärker vi säkerheten och förenklar hanteringen av vårdnadshavarkonton genom att endast använda oss av inloggning via BankID.


Problem med BankID

Jag har problem med att signera eller logga in i tjänsten med BankID, vad gör jag då?

I första hand ska du testa din e-legitimation. Lyckas du inte logga in får du vända dig till den utgivare som utfärdat e-legitimationen, vanligtvis din bank. Det kan vara så att du inte har installerat någon e-legitimation eller giltighetstiden kan ha gått ut.

Jag har ingen e-legitimation, hur skaffar jag det?

E-legitimation får du genom din bank. På Skatteverkets hemsida hittar du samtliga utgivare av e-legitimation. För att skaffa e-legitimation så behöver du ett svenskt personnummer.

Personregistrering

Enligt reglerna i Dataskyddsförordningen (GDPR) informerar vi om att personuppgifter registreras i kommunens elevregister. Elevregistret används för kommunens elev- och betygsadministration och innehåller elevens namn, adress, telefonnummer och personnummer samt föräldrarnas namn, adress och telefonnummer såväl hem som till arbetsplats. För de elever som fått betyg, finns även dessa med i elevregistret. Elever med skyddad identitet eller skyddad adress behandlas på särskilt sätt.
Ytterligare information om hur Mörbylånga kommun hanterar personuppgifter finns att läsa här.

Sidan uppdaterad 28 juni 2019 Kommentera sidan