Du är här: Start/Barn & Utbildning/Grundskola/Grundskolor/Glömminge skola

Glömminge skola

Glömminge skola ligger i den lilla byn Glömminge, cirka 10 km från Ölandsbrons fäste. Skolan rymmer år F-6, förskola 1-5 år och fritidshem, totalt cirka 170 barn.

Alla barn - allas ansvar

Skolan ligger i den lilla byn Glömminge, cirka 10 km från Ölandsbrons fäste, i gammal jordbruksbygd med närhet till Kalmarsund. Skolans upptagningsområde sträcker sig från Hönstorp i söder till Saxnäs i väster, Isgärde i norr och Gråborg i öster.

Skolan rymmer år F-6, förskola 1-5 år och fritidshem, totalt cirka 200 barn. Vid skolan arbetar utbildad, stabil, erfaren och engagerad personal, totalt cirka 30 personer. Vi lägger stor vikt vid elevvårdsarbete, för att alla barn ska bli sedda och känna sig trygga.

Vår stora skolgård (cirka 20 000 kvadratmeter) inbjuder till mycket lek och rörelse, helt i linje med skolans hälsofrämjande arbete.

Skolans närområde

Glömmingeskolan ligger mitt i det öländska odlingslandskapet, med skogen och havet som omger bygden. På Glömmingeskolan går barn från huvudorterna Algutsrum och Glömminge med omgivande småbyar. Dessa har namn som Isgärde, Ryd, Gillsättra. Jordtorp, Övetorp och Törnbotten. Algutsrum är den största av orterna med ca 1100 invånare. Under 1980-talet flyttade många barnfamiljer till Algutsrum. Detta medförde att de flesta av skolans elever kommer från Algutsrum.

I Glömminge byggdes ett villaområde redan på 1960-talet. Här finns ca 600 invånare. I Glömminge- Algutsrum finns ett blomstrande föreningsliv med idrottsföreningarna Glömminge IF och Algutsrums IF som de mest tongivande, men här finns även en skytteförening, hembygdsförening en scoutkår med mera.

I Glömminge och Algutsrum bor man mitt i naturen och det är lätt att ta sig till fina utflyktsmål som till exempel Jordtorpsåsen. Här finns också bad med fina sandstränder längs Kalmarsunds kust. Trots naturens närhet har man aldrig långt till en större ort. Cirka en mil från Glömminge och fem kilometer från Algutsrum ligger Färjestaden med affärer, apotek, vårdcentral, post, bank med mera. Om man vill ta sig till Kalmar fortsätter man en mil över Ölandsbron. Den fina sommarstaden Borgholm ligger knappt två mil norr om Glömminge.

Sidan granskad 18 augusti 2017 Kommentera sidan