Du är här: Start/Barn & Utbildning/Fritidsgårdar/Kreativ verkstad

Kreativ verkstad

Kreativ verkstad är en skapande verksamhet för alla, både barn och vuxna. Här utvecklar vi den skapande, lekande kraften i varje människa.

Verkstaden vänder sig till alla som vill skapa, måla och hitta glädje i kreativa uttryckssätt. Både barn och vuxna.

Den uppmuntrar till kreativitet och skapande, till nya erfarenheter och möten, samtal och glädje. Skapande och välmående som går hand i hand.

I verkstäderna använder vi fantasin! Här målar vi och skulpterar, vi bygger, drejar, ritar och provar nytt. Vi gör drakar eller experiment, syr och filmar, jobbar tillsammans eller med egna projekt. Det finna många olika material att prova. Vi använder allt från färg, lera, trä och gips till glitter, småskrot, tyg, spraykonst, foto, text och återbruk.

Allt utifrån temat eller platsen för verkstaden. Vi möts, pratar och skrattar.

Inga förkunskaper, bara lust att prova.

Kreativ verkstad är som en stjärna som sträcker ut sig åt olika håll.

Kulturskolans kurser i bild och form och animerad film är en av stjärnans strålar. Skapande verkstäder med ensamkommande barn, med barn och vuxna från fritidshem, fritidsgårdar, förskola och skola är andra delar. Det är också t ex måleri och berättarprojektet "I livets trädgård" med boende på alla kommunens äldreboenden.

Att skapa kreativa mötesplatser och sammanhang för alla är också del av uppdraget. Öppen ateljé för alla åldrar, samarbetsprojekt som Lyskraft, Filmveckan, dockparaden, miljö och skolprojekt, Ljus på kultur, lovverkstäder för skollediga barn och ungdomar är andra exempel.

Kreativ verkstad är både en stationär och mobil ateljé.

Kreativ verkstad är en kommunal verksamhet som vänder sig till alla kommunens invånare och kan användas av alla kommunens verksamheter efter behov. Målet är att ge möjlighet att utveckla den skapande lekande kreativa kraften alla människor bär. Hör av dig om du vill att verkstaden kommer till din arbetsplats eller om du har idéer du skulle vilja genomföra där.

Ateljé finns på Zokker i Mörbylånga och mobil verksamhet i hela kommunen.

Sidan uppdaterad 16 juli 2019 Kommentera sidan