Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Utredning av förutsättningar för kommunsammanslagning på Öland

Utredning av förutsättningar för kommunsammanslagning på Öland

Vilka blir effekterna om en kommuns struktur förändras? Den frågan har Sveriges kommuner och landsting (SKL) undersökt i Mörbylånga och Borgholms kommuner under hösten 2016.

Bakgrunden till analysen är att regeringen har tillsatt en kommunstruktur­utredning som bland annat ska undersöka behovet av sammanslagningar, ökad samverkan eller annan uppgiftsfördelning för att öka kommunernas kapacitet att hantera sina utmaningar.

SKL har studerat effekterna för demokrati och styrning, verksamheterna och ekonomin av en sammanslagning mellan Borgholms och Mörbylånga kommuner på Öland.

Nu är utredningen klar och resultatet kommer att presenteras för de båda kommunernas politiker och tjänstemän den 3 maj.

Massmedia är välkomna att delta vid presentationen.

Tid: Onsdagen den 3 maj 2017, kl 18-19

Plats: Hotell Skansen, Färjestaden