Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Nu tar vi nästa steg för att utveckla hamnen i Mörbylånga

Nu tar vi nästa steg för att utveckla hamnen i Mörbylånga

Kommunen har under flera år arbetat för att möjliggöra en utveckling och exploatering av hamnen i Mörbylånga. I juni 2015 beslutade kommunfullmäktige att godkänna ett villkorat köpekontrakt för tolv fastigheter i hamnen på totalt 61 000 kvadratmeter till Salman Investments AB. Det kommer bland annat att bli ett hotell, bostäder, bad- och rekreations­anläggning samt ges utrymme för handel och kultur.

Ärendet har avgjorts i Förvaltningsrätten, där överklaganden avslogs. Avtalet är nu undertecknat och första steget blir att färdigställa detaljplanen för Matrosen, hamnens södra område. Efter det ska ett exploateringsavtal tas fram för den första etappen och en gemensam projektgrupp bildas.

– Det här är en av Mörbylånga kommuns viktigaste framtidssatsning där vi utvecklar Mörbylånga hamn med attraktiva boenden och besöksmål. Vi ser fram emot ett spännande arbete med att ta fram och realisera de planer som finns för hamnen, säger Henrik Yngvesson.

Sidan uppdaterad 7 april 2016 Kommentera sidan