Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Nu får 1 200 invånare chans att tycka till om Mörbylånga kommun

Nu får 1 200 invånare chans att tycka till om Mörbylånga kommun

I samarbete med Statistiska Centralbyrån (SCB) genomför Mörbylånga kommun en medborgarundersökning där 1 200 invånarna får tycka till om kommunens verksamheter. Undersökningen startar i mitten av augusti, då SCB skickar ut enkäten till 1 200 slumpmässigt utvalda invånare i kommunen.

I enkäten får medborgarna tycka till om arbets- och fritidsmöjligheter, boende och trygghet. De får också säga hur de upplever den kommunala servicen inom till exempel barnomsorg, skola och äldreomsorg.

- Resultatet av undersökningen kommer vi att ha stor nytta av i vårt arbete för att utveckla kommunens service och tjänster på olika sätt. Vi håller på att se över kommunens övergripande mål och även här kommer resultatet av undersökningen att vara ett viktigt verktyg för att mäta hur vi når våra uppsatta mål, säger Ann Willsund, kommunchef.

För att få bästa kvalitet i undersökningen är det viktigt att så många som möjligt svarar. Vi hoppas därför att den som får enkäten också deltar i undersökningen.

Senast Mörbylånga kommun deltog i undersökningen var 2012. Fortsättningsvis planerar kommunen att delta i SCB:s medborgarundersökning varje höst.

Sidan uppdaterad 15 augusti 2017 Kommentera sidan