Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Mörbylånga kommun på plats 14 i Föräldraalliansens grundskoleindex

Mörbylånga kommun på plats 14 i Föräldraalliansens grundskoleindex

Mörbylånga kommun placerade sig på plats 14 i landet i Föräldraalliansens undersökning Sveriges kommunala grundskoleindex. Även om vi har tappat sju placeringar jämfört med förra årets undersökning tillhör vi fortfarande topp 15 i landet.

Mörbylånga kommun placerade sig på plats 14 i landet i Föräldraalliansens undersökning Sveriges kommunala grundskoleindex. Undersökningen är ett kvalitetsindex som utgår från ett föräldraperspektiv. Fyra kvalitetsområden beräknas:

- Måluppfyllelse
- Pedagogisk personal
- Övriga hälso- och studiefrämjande resurser
- Fritidshemmen

De kommuner som hamnat högt på rankingen har generellt hamnat högt inom samtliga delområden.

- Även om vi har tappat sju placeringar jämfört med förra årets undersökning tillhör vi fortfarande topp 15 i landet. Detta är ett kvitto på att verksamheterna håller hög kvalitet och att vi ska vara stolta över vår förskole- och grundskoleverksamhet, säger Ann Willsund, sektionschef.

Hela undersökningen finns på

www.foraldraalliansen.se