Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Konstnärlig gestaltning vid särskilda boendet Äppelvägen

Konstnärlig gestaltning vid särskilda boendet Äppelvägen

Mörbylånga kommun har tilldelat Gunilla Sundström ett skissuppdrag för offentlig gestaltning i tillbyggnaden av särskilda boendet Äppelvägen i Färjestaden. Den 18-22 september, i samband med skissuppdraget, kommer Sundström att arbeta konstpedagogiskt med boende och personal på Äppelvägen.

Sundström arbetar huvudsakligen med lera som material. Motivkretsen är ofta vald med inspiration från djur och naturlivet. Hon arbetar både med skulptur och med bild på keramikplattor. Keramik är hållbart, färgäkta och lätt att rengöra. Man kan arbeta med omväxlande släta ytor och reliefer, skapa en miljö i ljusa, färgstarka men harmoniska toner. På så sätt kan konstnären bygga upp ett verk som fungerar som färgsättare i rummet och även som intressant bild på nära håll. Deltagarna inom det konstpedagogiska arbetet får möjlighet att prova på att arbeta med lera under några små träffar.

Det konstpedagogiska arbetet ger möjlighet till att samla intryck och inspiration till skissförslaget för en konstnärlig gestaltning på Äppelvägen.

Media hälsas välkommen att träffa Gunilla Sundström, boende och personal på Äppelvägen måndagen den 18 september 2017 klockan 11.30.

Kontakta vik. kulturutvecklare Charlotte Strömberg Eliasson, 0485-478 60, charlotte.s.eliasson@morbylanga.se för mer information och bokning av intervjutid med konstnären, boende och personal.

Sidan uppdaterad 14 september 2017 Kommentera sidan