Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Invigning av nya biblioteket i Färjestaden

Pressträff gällande nytt bibliotek

Invigning av nytt bibliotek i Färjestaden Media hälsas välkomna att delta i invigningen av Mörbylånga kommuns nya bibliotek i Ölands köpstad, Färjestaden den 16 april. Pressträff hålls innan invigningsceremonin.

Pressinbjudan
2016-04-11

Tid: 16 april kl.10.30 (invigningen börjar 11.00)
Plats: Biblioteket, Ölands köpstad, Färjestaden

Biblioteket, Ölands köpstad, FärjestadenHenrik Yngvesson, kommunstyrelsens ordförande, och Kjell Magnusson, kommunfullmäktiges ordförande, inleder dagen med att klippa bandet och författaren Barbro Lindgren talar.

Invigningen pågår hela dagen med ett gediget program. Bland annat med Tove Folkesson och musikgruppen Tumult, världsmusikbandet Rotation och poeten Bob Hansson.

Startskottet för Litteraturveckan 2016

Invigningen är också startskottet för kommunens Litteraturveckan 2016, som anordnas för första gången. Fram till den 23 april, som är Världsbokdagen, arrangeras föresläsningar på kommunens alla bibliotek med kända föreläsare som fotografen Brutus Östling, radioprofilen Pav Johansson och författaren Sofia Hedman.

Läs mer om invigningen och Litteraturveckan 2016

Sidan uppdaterad 11 april 2016 Kommentera sidan