Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/”Första hjälpen i psykisk hälsa”

Medarbetare har gått utbildning i ”Första hjälpen i psykisk hälsa”

Fyra medarbetare vid Mörbylånga kommun har gått utbildningen ”Första hjälpen i psykisk hälsa” som anordnas av Landstinget i Kalmar län.

Fyra medarbetare vid Mörbylånga kommun har gått utbildningen "Första hjälpen i psykisk hälsa" som anordnades av Landstinget i Kalmar län. Deltagarna är nu certifierade instruktörer som ska kunna ge första hjälpen när någon drabbats av psykisk ohälsa.

– Vi instruktörer ska utbilda personal till "Första-hjälpare", som får verktyg att våga ingripa om de möter någon som mår psykiskt dåligt eller är självmordsbenägen. För att kunna hjälpa varandra måste vi våga fråga, vilket många inte gör då man inte vet hur man kan hjälpa, berättar Linn Bergsten Ahrens, PRIO-samordnare.

Mörbylånga kommun är en av tre kommuner i länet som är först ut med att gå utbildningen, som hålls av Nationellt centrum för suicidforskning och prevention för psykisk hälsa vid Karolinska Institutet.

Under våren 2016 kommer Mörbylånga kommun i första skedet att utbilda 100 personer inom skola och äldreomsorg.

– Dessa utbildningar ska ses som ett hälsobefrämjande arbete för hela kommunen. Det bästa sättet att minska vår psykiska ohälsa är att sprida kunskap!

Sidan uppdaterad 28 januari 2016 Kommentera sidan