Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Ett bra miljömål är vegetariskt

Ett bra miljömål är vegetariskt

Måndagen den 1 februari är den Vegetariska dagen. Mörbylånga kommun uppmärksammar detta genom att servera vegetarisk mat till alla barn och vuxna i de kommunala skolorna och förskolorna. Vegetarisk mat är hälsosam och har mindre påverkan på klimatet, därför är ett bra miljömål vegetariskt.

– Mörbylånga kommun har en hög ambition på mat av bra kvalitet och på att kunna erbjuda vegetarisk mat. Vi hoppas att den Vegetariska dagen ska leda till att barnen pratar om hur mat påverkar miljön och hälsan och att fler ska bli nyfikna på att pröva vegetariska alternativ, säger kostchef Johan Miedl.

Vegetariska dagen är en del av kommunens arbete med de svenska miljökvalitetsmålen och görs i samverkan med länsstyrelsen och flera andra kommuner i Kalmar län.

– Det finns olika sätt för var och en av oss att försöka medverka till att de stora miljöproblemen är lösta till nästa generation - såsom miljömålens generationsmål anger - och att välja mer vegetarisk mat är ett sätt att minska sin egen klimatpåverkan, tipsar miljö- och klimatstrateg Elvira Laneborg.

Media hälsas välkomna att besöka Gårdby skola måndagen den 1 februari mellan kl. 11.00 och 12.00.
Adress: Gårdbyskolan 184A, 386 92 Färjestaden.
Kontakt på plats: Pia Ljung, kokerska, 0485-472 23

Läs mer om Vegetariska dagen