Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Bevattningsförbudet upphävs

Bevattningsförbudet upphävs

Sensommarens och höstens nederbörd har påverkat vattentäkterna positivt. Med anledning av detta har vi beslutat att häva bevattningsförbudet i Mörbylånga kommun från och med den 1 oktober 2017.

Grundvattennivåerna är fortfarande under det normala men bättre än de var vid samma tidpunkt förra året. Grundvattenbildningen sker främst under höst och fram till tidig vår. Får vi en riklig nederbörd under hösten och vintern och en bra snösmältning till våren, har vi bra förutsättningar inför nästa sommar.

Fortsätt vara sparsam med vattnet

Även om vi nu släpper bevattningsförbudet vill vi uppmana alla att fortsätta vara sparsamma med vattnet. Bevattningsförbudet och återkommande informationsinsatser om vattenbristen har lett till sparsamhet med vattnet. Tack för hjälpen och fortsätt med dina goda vanor året runt.

Såmycket vatten kan vi spara - spartips

Sidan uppdaterad 29 september 2017 Kommentera sidan