Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Anställda utbildas i "Första hjälpen i psykisk hälsa"

Anställda utbildas i "Första hjälpen i psykisk hälsa"

I veckan startar utbildningen "Första hjälpen i psykisk hälsa" i Mörbylånga kommun. Totalt ska 100 anställda inom skola och äldreomsorg utbildas i att ge första hjälpen när någon drabbas av psykisk ohälsa.

Vid det första utbildningstillfället deltar ca 20 personer. Media hälsas välkommen att träffa kursledarna strax innan kursen startar.

– Dessa utbildningar ska ses som ett hälsobefrämjande arbete för hela kommunen. Det bästa sättet att minska vår psykiska ohälsa är att sprida kunskap, säger Linn Bergsten Ahrens, PRIO-samordnare.

Mörbylånga kommun var en av tre kommuner i länet som var först med att skicka fyra anställda att gå en nationell utbildning som anordnades av Landstinget i Kalmar län och hölls av Nationellt centrum för suicidforskning och prevention för psykisk hälsa, tidigare i år. Dessa är nu instruktörer som i sin tur utbildar personal i kommunen.

23 procent av landets kommuner/stadsdelar bedriver, samordnar eller deltar i ett arbete med uttalat mål att förebygga suicid. Mörbylånga kommun är en av de kommunerna. Det visar Folkhälsomyndighetens kartläggning "Suicidpreventivt arbete i kommuner, landsting och länsstyrelser där 197 kommuner och 15 stadsdelar har deltagit.

Tid: 2 mars kl. 10.00-11.00

Plats: Vindöga, gästhamnen, Mörbylånga