Grafisk profil

Mörbylånga kommuns grafiska profil ska stärka kommunens identitet genom att ett enhetligt ansikte visas utåt.

Kommentera sidan

Din kommentar kommer att skickas till webbredaktionen.

Fält markerade med * måste fyllas i.

GCGK

Vapen

Mörbylånga kommuns vapen har i grundoriginalet tre färger; rött, blått och guld. Kommunvapnet är framtagen av konstnären Sven-Bertil Svensson från Mörbylånga och godkänd av Riksheraldikern.

Vapnet har funnits sedan 1980 och togs fram under kommundelningsreformen 1974 när kommunen bildades.

Vapnets nedre del består av en blå våg. Den blå färgen symboliserar att den större delen av vår kommun är kringfluten av vatten. Vapnets övre del är bottnad med guld och ovanpå ligger en röd, stiliserad skans med fem uddar, varav en pekar uppåt. Skansen ska symbolisera den rika förekomsten av fornborgar på södra Öland.

Färger

Mörbylånga kommuns färger är rödbrunt och gult. Färgerna speglar den unika tonalitet som södra Öland står för. Den rödbruna färgen symboliserar den kalkrika jorden, de dova tonerna från alvarets orkidéer och nyanserna i åkerns mylla. Den gula färgen är saftigt gul från växtligheten, sprungen ur saffran och ockragult, med inslag av Arontorpsrosens gula nyans, den gyllene kvällssolen över havet och alvaret, glädjen, friheten och energin som södra Öland erbjuder.

Sidan uppdaterad 7 juni 2017 Kommentera sidan