Du är här: Start/Bygga, Bo & Miljö/Energi, klimat och miljövård/Här laddar du din elbil

Här laddar du din elbil

Kommentera sidan

Din kommentar kommer att skickas till webbredaktionen.

Fält markerade med * måste fyllas i.

TNA2
 

Mörbylånga kommun gör en bred satsning på plublika laddstolpar för elbilsanvändare. Kommunen har hittills satt upp stolpar på tre platser och på samtliga stolpar är laddningen än så länge kostnadsfri.

- Vid torget i Mörbylånga, i närheten av biblioteket, finns en publik laddstolpe som har plats för två bilar att ladda samtidigt. Det är en så kallad semistolpe med 22 kW och tar laddningen ca 2-3 timmar från tomt till fullt batteri. Uttaget är ett typ 2 och du får använda egen laddsladd med sådant laddhandske.
- I Södra Möckleby på parkeringen vid caféet i närheten av kyrkan en likadan laddstolpe som också den kan ladda två bilar parallellt.
- Vid kommunkontoret på Trollhättevägen 4 i Mörbylånga finns en laddstolpe med plats för två bilar att ladda samtidigt. Detta är en så kallad långsamladdare där full laddning tar 8-12 timmar.

Under 2017 och 2018 kommer Mörbylånga kommun bygga ut infrastrukturen för publik laddning av elbilar med fler stolpar. Vi planerar att sätta stolparna i Färjestaden, Gårdby och Ottenby.

Det finns även en publik laddstolpe vid Tvättcenter i Färjestaden. Karta över andra offentliga laddstolpar hittar du på www.uppladdning.nu och på www.laddinfra.se.

Att köra elbil är klimatsmart och fossilfritt om du väljer grön el. Mörbylånga kommun har nu 26 elbilar i kommunens verksamheter, främst inom hemtjänst men också vid till exempel bygglovshandläggning och miljötillsyn. Kommunen har hittills installerat  laddstolpar för kommunens bilar i Färjestaden, Mörbylånga, Södra Möckleby och Gårdby. 

Sidan uppdaterad 27 september 2017 Kommentera sidan